Legyek erős!

"A tenger csak erős hullámokat kínál, és néha az esélyt, hogy erősnek érezd magad. Én nem tudok sokat a tengerről, de azt tudom, hogy ez itt így van. Azt is tudom, milyen fontos az életben, nem feltétlenül erősnek lenni, csak azt érezni, hogy legalább egyszer megmérettess, hogy legalább egyszer a legősibb emberi körülmények között szembenézz a vak és süket sziklával, egyedül csak a saját kezed és eszed segítségével."

Christopher Johnson McCandless (1968. február 12.– 1992. augusztus)

Alexander Supertramp, aki az akkori és egyben a mai moralitással szembemenő célt választott. Nem gondolom, hogy elmenekült ebből a világból, csak másféle értékrendet tartott fontosnak. 

Erejét próbára téve kereste a Földön önmagát és a boldogságot. Nem a fizikai, hanem a mentális örömöt. És ez a lényeg. Nem az a fontos, hogy a testi szükségleteinket megadjuk magunknak, hanem az, hogy a mentális boldogságunkat megtaláljuk valamiben és eszerint válasszunk célt. Lehet, hogy ez a cél a fejlett világ embereinek furcsa lesz, de talán ők is rájönnek majd egyszer, mi a fontos az életükben, az Életben. A célkitűzés viszont még nem minden, egy lépés, a kezdet, annak az eleje, ami majd elhozza a boldogságot. Az igazán nagy megpróbáltatás a mentális erő. Kiállni a célunkért, megvédeni és megtartani magunkban. Az emberek próbálnak lebeszélni, de az egyensúly, vagy maga a feladás nem old meg semmit. Nem lesz másik cél, nem lesz új lehetőség. Életem célja megfogalmazódott, és nem fog nyugton hagyni, amíg el nem érem. Lelkileg elfogadni valami mást, belekezdeni és befejezni.

Ez nem menekülés. Életem célja nem a menekülés. Éppen a célom elöli menekülést jelentené, ha maradnék és elfogadnám, hogy itt kell élnem. Így kell élnem. Az egyensúly nem megoldás. Hitegetés, hogy megoldódott.

Nem feltétlenül erősnek lenni, csak azt érezni, hogy legalább egyszer az életben mentálisan megmérettessek, hogy legalább egyszer ellentmondjak ennek a modern és fejlett, bukott világnak és szembenézzek a vak és süket emberekkel, egyedül kiállva a célomért, a boldogságomért. 

'14.08.31